Hemgjorda popcorn

Poppa egna popcorn. Nypoppade popcorn är mycket gott, billigt och relativt nyttigt snacks.
Om du vill ha smörsmaken så ta någon msk smör.
1 dl majskorn räcker till en skål popcorn. Hur många den räcker till beror ju på. Till en långfilm kanske du äter allt själv eller på en fest med andra snacks så räcker den till flera. Det går också snabbt att poppa mer popcorn.

1-2 portioner hemgjorda popcorn

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 1 dl majskorn
  • 2 msk matolja, ex. solrosolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk smör (valfritt)

Tillagning

  1. Plocka fram en stor kastrull eller gryta med tättslutande lock.
  2. Tillsätt oljan.
  3. Mät upp majsgryn och häll i. Skaka runt i oljan.
  4. Hetta upp oljan och majskornen under lock tills de börjar poppa. Skaka och håll i locket med en grytvante så att inte locket far upp och popcornen invaderar köket.
  5. Sänk värmen till hälften och fortsätt poppa tills inga majskorn poppar längre.
  6. Ta av från värmen och vänta någon minut så att inget majskorn poppar när du lyfter locket.
  7. Häll upp popcornen i en skål och salta dem. Smaka om det behövs mer salt. Vänd ev. i smörklickar i de varma popcornen.
  8. Servera popcornen.
E-mail
Medel: 4 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer