Efterrätt med yoghurt

En enkel, snabb och nyttig efterrätt med grekisk eller turkisk matyoghurt blandad med lite vispad grädde samt serverad med flytande honung, mandelskorpor och flagad mandel.
Lätt och smidigt att laga till många på en buffé i mindre portioner glasvis eller i små formar.
Du kan förbereda desserten i god tid om du fyller en spritspåse med yoghurt- och gräddblandningen innan och förvara i kylen. Mandelskorpor kan krossas och flagad mandel rostas innan. Sedan är det bara att följa slutet på receptet nedan vid servering.
Gott med ett sött dessertvin eller till en espresso eller kaffe.

4 portioner efterrätt med yoghurt

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 4 dl matyoghurt, grekisk eller turkisk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl flytande honung
  • 40 gram flagad rostad mandel
  • 8 mandelskorpor - mandelbiscottis
  • 1 spritspåse med bred tyll (valfritt)

Tillagning

  1. Vispa grädden hård.
  2. Blanda i matyoghurten. Fyll ev. en spritspåse med bred tyll.
  3. Fördela honung i botten på glasen eller formarna.
  4. Spritsa i eller skeda i grädd- och yoghurtblandningen samtidigt som du varvar med grovt krossade mandelskorpor.
  5. Toppa och garnera med flagad mandel. Rosta gärna mandeln innan i en panna.
  6. Yoghurtefterrätten är klar att serveras.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer