Efterrätt med yoghurt

Introduktion och förberedelse

En enkel, snabb och nyttig efterrätt med grekisk eller turkisk matyoghurt blandad med lite vispad grädde samt serverad med flytande honung, mandelskorpor och flagad mandel.

Servera portionsvis i vackra glas som vinglas eller kupor.

Lätt och smidigt att laga till många på en buffé i mindre portioner glasvis eller i små formar.

Du kan förbereda desserten i god tid om du fyller en spritspåse med yoghurt- och gräddblandningen innan och förvara i kylen. Mandelskorpor kan krossas och flagad mandel rostas innan. Sedan är det bara att följa slutet på receptet nedan vid servering.

Att dricka till

Gott med ett sött dessertvin eller till en espresso eller kaffe.

4 portioner efterrätt med yoghurt

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 4 dl matyoghurt, grekisk eller turkisk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl flytande honung
  • 40 gram flagad rostad mandel
  • 8 mandelskorpor - mandelbiscottis
  • 1 spritspåse med bred tyll (valfritt)

Tillagning

  1. Vispa grädden hård.
  2. Blanda i matyoghurten. Fyll ev. en spritspåse med bred tyll.
  3. Fördela honung i botten på glasen eller formarna.
  4. Spritsa i eller skeda i grädd- och yoghurtblandningen samtidigt som du varvar med grovt krossade mandelskorpor.
  5. Toppa och garnera med flagad mandel. Rosta gärna mandeln innan i en panna.
  6. Yoghurtefterrätten är klar att serveras.
E-mail
Medel: 4.3 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 287 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-10-30