Efterrätt med yoghurt

En enkel, snabb och nyttig efterrätt med grekisk eller turkisk matyoghurt blandad med lite vispad grädde samt serverad med flytande honung, mandelskorpor och flagad mandel.
Lätt och smidigt att laga till många på en buffé i mindre portioner glasvis eller i små formar.
Du kan förbereda desserten i god tid om du fyller en spritspåse med yoghurt- och gräddblandningen innan och förvara i kylen. Mandelskorpor kan krossas och flagad mandel rostas innan. Sedan är det bara att följa slutet på receptet nedan vid servering.
Gott med ett sött dessertvin eller till en espresso eller kaffe.

4 portioner efterrätt med yoghurt

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 4 dl matyoghurt, grekisk eller turkisk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl flytande honung
  • 40 gram flagad rostad mandel
  • 8 mandelskorpor - mandelbiscottis
  • 1 spritspåse med bred tyll (valfritt)

Tillagning

  1. Vispa grädden hård.
  2. Blanda i matyoghurten. Fyll ev. en spritspåse med bred tyll.
  3. Fördela honung i botten på glasen eller formarna.
  4. Spritsa i eller skeda i grädd- och yoghurtblandningen samtidigt som du varvar med grovt krossade mandelskorpor.
  5. Toppa och garnera med flagad mandel. Rosta gärna mandeln innan i en panna.
  6. Yoghurtefterrätten är klar att serveras.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer