Jordgubbar med mascarpone och maränger

Introduktion och förberedelse

Jordgubbar med mascarpone och maränger. En god, snabb och enkel dessert med jordgubbar, mascarpone och maränger.

Mascarpone är en färskost från Italien. Den kan bytas mot kesella.

Baka gärna egna italienska maränger.

Att dricka till

Festligt är att servera en söt mousserande Asti Spumante, recioto eller vin santo att dricka till.

4 portioner jordgubbar med mascarpone

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 2 msk florsocker
  • 0,5 vaniljsstång
  • 400 gram mascarpone (färskost)
  • ca 8-12 maränger
  • några blad citronmeliss

Tillagning

  1. Rensa och dela jordgubbarna.
  2. Tillsätt socker till jordgubbarna - detta gäller mest importerade lite surare jordgubbar ej söta svenska.
  3. Skär upp vaniljstången, skrapa ur vaniljen och rör ihop med mascarponen (du kan tillsätta någon msk vatten så blir den mer lättflytande).
  4. Varva jordgubbar, mascarpone och maränger på fat eller portionsvis på tallrik eller i glas.
  5. Garnera med lite citronmeliss.
E-mail
Medel: 4.4 (10 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 175 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-16