Jordgubbar med mascarpone och maränger

En god, snabb och enkel dessert med jordgubbar, mascarpone och maränger. Mascarpone är en färskost från Italien.
Baka gärna egna italienska maränger.
Prova att servera mousserande Asti Spumante att dricka till.

4 portioner jordgubbar med mascarpone

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 2 msk florsocker
  • 0,5 vaniljsstång
  • 400 gram mascarpone (färskost)
  • ca 8-12 maränger
  • några blad citronmeliss

Tillagning

  1. Rensa och dela jordgubbarna.
  2. Tillsätt socker till jordgubbarna - detta gäller mest importerade lite surare jordgubbar ej söta svenska.
  3. Skär upp vaniljstången, skrapa ur vaniljen och rör ihop med mascarponen (du kan tillsätta någon msk vatten så blir den mer lättflytande).
  4. Varva jordgubbar, mascarpone och maränger på fat eller portionsvis på tallrik eller i glas.
  5. Garnera med lite citronmeliss.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer