Bananmilkshake

Milkshake med banan, glass och mjölk är supergott. Mixa eller krossa gärna 4-5 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god.

Gott i är också chokladpulver, chokladsås, chokladglass eller kryddor som kanel, ingefära, kardemumma (blir lite indisk variant). Milkshaken kan garneras med vispad grädde på toppen och ev. några färska bär eller frukt.

2 stora glas bananmilkshake

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 0,5 liter vaniljglass
  • 2 bananer
  • 1 tsk vaniljsocker

Tillagning

  1. Skala bananen och skär i skivor.
  2. Lägg i en skål eller mixer.
  3. Milkshake med mixer: mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Stavmixer funkar också bra att mixa milkshaken med.
  4. Milkshake utan mixer: Mosa bananen med socker, vaniljsocker sedan glass och sist mjölk. Vispa ihop till en jämn milkshake.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer