Gröna linser med rödlök och balsamvinäger

Gröna linser med rödlök, balsamvinäger, honung och spenat är ett gott och nyttigt tillbehör till det mesta.
Gi-vänligt samt lchf - räkna 4 portioner om linserna är enda tillbehöret.

4-6 portioner gröna linser med rödlök

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 4 dl okokta gröna linser
  • 2 rödlökar
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 2 msk honung
  • 0,5 dl olivolja eller smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 200 gram färsk spenat

Tillagning

  1. Koka linserna mjuka i 20 minuter. Häll av.
  2. Skala och strimla rödlöken.
  3. Stek rödlöken i olivolja eller smör på låg värme i en kastrull under tiden linserna kokar. Rör då och då samt akta så att den inte bränner fast.
  4. Skölj spenaten och fräs den mjuk i en kastrull med någon msk olivolja samt balsamvinäger.
  5. Tillsätt resterande balsamvinäger samt honung till löken när linserna kokt klart.
  6. Blanda de kokta linserna med rödlöksröran.
  7. Smaka av med salt och vit- eller svartpeppar.
  8. Vänd sist runt spenaten eller lägg den över linserna på ett fat.
  9. Gröna linser med rödlök är klart att servera.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer