Wrap med grillad tempeh

Introduktion och förberedelse

Wrap med grillad tempeh på spett i tortillabröd med ost, krämig koriandersås, salsa samt grönsaker.

Jag lagade tempehwrapsen på utflykt över öppen glöd - en gott alternativ när du tröttnat på grillkorv eller sojakorv.

Serveringsförslag

Passar till utflykt att grilla över öppen eld eller vanlig grill. Fyll med de grönsaker och såser som du gillar. Här är vad jag hade till:

  • Strimlad isbergssallad, tärnad tomat och majs.
  • Som sås hade jag en koriandersås med lime - gör denna innan - det är väl värt det. Kan ersättas med lite Oatly Fraiche, crème fraiche, gräddfil, vitlöksmajonnäs eller chilimajonnäs.
  • Vidare hade jag en färdig tomatsalsa Roasted Garlic Salsa från Taco Truck eller gör en egen tacosalsa.

Några fler tips på tillbehör

  • Andra grönsaker som tärnad gurka, tärnad avokado, färsk hackad koriander och valfri grönsallad.
  • Guacamole, picklad rödlök, picklad fänkål, heta skivade jalapenos, cheddardipp, tabasco chipotle, chipotle chilipasta, sriracha chilisås med mera passar också att fylla wrapsen med.
  • På toppen kan man strö över smulade nachochips för att få lite god crunch.
  • Vill du ha lite matigare fyllning kan du ta i kalla kokta svarta bönor eller råris.
  • Överkurs är att baka egna vetetortillas eller majstortillas.

Varianter

  • Vegan variant får du med en riven vegan ost. Samt byt créme fraiche i koriandersåsen mot Oatly Fraiche.
  • Man kan också fylla mjuka tunnbröd, pitabröd eller libabröd på samma vis.
  • Grillad aubergine blir också mycket gott att ha i - istället för eller tillsammans med tempehn.

Tempehwraps grillade över öppen glöd på utflykt i mysig natur med fint väder :)
Tempehwraps grillade över öppen glöd på utflykt i mysig natur med fint väder :)

2 portioner wraps med grillad tempeh

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 200 gram tempeh
  • 6 mjuka tortillabröd, medium
  • 1/4 huvud isbergssallad
  • 2 tomater
  • 1 liten burk majs, 150 gram
  • 150 gram riven ost
  • 1 dl koriandersås - se länk ovan
  • 1 dl färdig tomatsalsa Roasted Garlic Salsa från Taco Truck eller gör en egen tacosalsa - se länk ovan

Tillagning

  1. Förbered ingredienserna hemma. Gör koriandersås och lägg i en burk. Gör ev. egen tacosås eller annan sås du önskar. Strimla isbergssallad, tärna tomat samt öppna majs. Lägg i en plastlåda. Skär tempeh i tärningar om du inte köpt tärnad tempeh. Packa med tortillabröd, tempeh och riven ost samt smala träspett. Ta med skedar att ta koriandersås och grönsaker. Vidare hushållspapper. Jag brukar ta med ett extra litet grillgaller att grilla på. Glöm inte dricka och ev. varmt på termos som te, kaffe och/eller varm choklad.
  2. Tänd eld och njut samt gör en glödbädd.
  3. Trä upp och fördela försiktigt tempeh i tärningar på smala träspett.
  4. Grilla tempehn runt om så den får färg i ca 5 minuter. Akta så den ej bränns. Sätt tempehn åt sidan.
  5. Fördela lite ost på botten av ett bröd. Värm brödet så att det får färg och osten börjar smälta. Akta så de ej bränns.
  6. Lägg över brödet på en tallrik och fortsätt med nästa bröd.
  7. Toppa brödet med några msk koriandersås, sallad, tomat, majs samt tempehspetten och ringla över lite salsa. Vik ihop och dra av tempehn från spetten när du håller i brödet. Eller dra av med en gaffel. Vik ihop till rullar eller wraps.
  8. Värm bröd och fyll wraps efter hand du äter dem.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 485 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-03-11

Tillbehör och liknande recept: