Wasabisås eller wasabikräm

Introduktion och förberedelse

Wasabisås eller wasabikräm - en kall men het sås smaksatt med wasabi - japansk grön pepparrot.

Lätt och snabb sås som även är lätt att dubblera och laga till många ex. till en buffé, kräftkalas eller fest.

Serveringsförslag

4 portioner wasabisås eller wasabikräm

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 2,5 dl crème fraiche
  • 1 tsk wasabi från tub
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Blanda creme fraiche med wasabi, risvinäger och salt. Smaka av och servera såsen kall.
E-mail
Medel: 4.1 (14 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 194 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-06-09