Vegetarisk omelett
Introduktion och förberedelse
Vegetarisk omelett med fetaost, soltorkad tomat, broccoli, rödlök och cocktailtomater smaksatt med riven parmesan, vitlök, curry och paprika.
Omeletten är för lakto-ovo-vegetarian som äter ägg tillsammans med vegetabilier och mejeri.
Parmesan är ej vegetariskt då den ystas med löpe så uteslut den om du önskar det.
Serveringsförslag
Gott till är ex. en grönsallad, blandad sallad från påse, eller grovt delad isbergssallad, ruccola samt halverade cocktailtomater serverat med en senapsdressing.
Varianter
- Du kan variera innehåll i omeletten ex. ta majs, purjolök, tärnad paprika, gröna ärtor eller kokta morotstärningar gott i.
- Parmesan kan uteslutas eller ersättas med riven mozzarella, annan lagrad ost eller vegan riven ost.
Tillagning
- Skär buketter av broccolin och lägg i en plastburk som tål mikro med lite vatten i samt koka den mjuk i ca 5 minuter. Eller koka i en kastrull med lite vatten och lock.
- Skala och hacka lök samt vitlök under tiden.
- Sätt ugnen på grill 200 grader.
- Fräs löken och vitlök i en ugnsfast stekpanna. Rör då och då.
- Srimla de soltorkade tomaterna. Fräs med löken.
- Skölj och halvera cocktailtomater och tillsätt dem.
- Skär fetaosten i tärningar och tillsätt dem.
- Vänd i broccolibuketterna.
- Tillsätt paprikapulver, curry, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Fräs några minuter och rör då och då.
- Riv ost.
- Vispa ihop ägg med mjölken i en skål. Blanda i hälften av den rivna osten.
- Häll över grönsakerna i pannan.
- Strö över resterande riven ost.
- Sätt in omeletten i ugnen högt upp. Grädda i ca 5-10 minuter tills omeletten fått färg och stelnat.
- Ta ut och servera.
Uppskattat näringsvärde per portion: 414 kcal