Varma snittar med getost och honung
Introduktion och förberedelse
Varma snittar med getost eller chèvre och färskost toppade med lite honung.
Serveringsförslag
Passar som snittar, tilltugg och aptitretare innan middagen.
Kan förberedas
Kan förberedas innan på en ugsplåt och sedan gratineras/tillagas i ugnen så de är varma när de ska serveras.
Varianter
- Skär ljust bröd i små trianglar eller rutor och gratinera med osten. Eller använd snett skuren baguette.
- Om du vill kan du utesluta honungen.
- Vidare kan du ta enbart dubbla mängden getost och utesluta färskosten.
Att dricka till
Till snittarna passar ett vitt vin som ex. en Chardonnay eller Sauvignon Blanc - extra fint med en flaska Sancerre från Frankrike. Även mousserande vin som Cremant de Bourgogne, Cava eller liknande passar. Fler alternativ är kall lageröl.
Tillagning
- Blanda getost, färskost och honung till en röra. Fördela på fyra skivor bröd och skär i trianglar. Kan förvaras i kylen tills gästerna kommer.
- Rosta snittarna i ugn på 200 grader i 5 minuter eller tills de har fått färg.
Uppskattat näringsvärde per portion: 76 kcal