Tacotallrik GI och LCHF
Introduktion och förberedelse
Tacotallrik GI och LCHF är en slags sallad med taco-kryddad köttfärs, bönor, grönsaker och guacamole - utan tacoskal eller tortillabröd.
Vegetarisk variant
Vegetariskt blir det med champinjoner, formbar sojafärs eller quornfärs istället för köttfärs.
Tips
Gott till är även en koriandersås.
Tillagning
- Skala rödlöken, dela den och strimla halva så fint du kan. Andra halvan hackar du.
- Värm en stekpanna med oljan och bryn, hacka sönder samt stek köttfärsen hälften i taget några minuter. Lägg upp på tallrik mellan. Lägg tillbaks allt kött i pannan och tillsätt hackad lök, pressad vitlök, paprika, spiskummin, salt, svartpeppar samt cayennepeppar. Smaka av färsen med kryddorna. Låt steka på låg värme medan du förbereder resten.
- Skölj och tärna tomater och lägg i en skål.
- Skölj och tärna gurka och lägg i en skål.
- Skölj och lägg upp bönor i en skål.
- Rensa, skölj och dela grovt salladen och lägg i en skål.
- Skölj limefrukten och dela den. Skär ena halvan i två klyftor att pressa över tacotallriken vid servering.
- Dela avokadon, ta ur kärnan och mosa med yoghurt i en skål samt blanda i en halv pressad lime. Smaka av med en nypa salt och socker.
- Skölj och grovhacka färsk koriander.
- Lägg upp den rivna osten i en skål.
- Servera tacofärsen med grönsalladen, rödlök, tomat, gurka, bönor, riven ost, färsk koriander, guacamole samt pressad lime över.
Uppskattat näringsvärde per portion: 343 kcal