Rabarbergrädde med biscottis och Amaretto

Introduktion och förberedelse

Vispad grädde blandad med rabarbercurd på smulade biscottis smaksatta med Amaretto toppade med biscottismul.

Serveringsförslag

En lättlagad efterrätt som passar både sommar som vinter till fest, semester och buffé.

Varianter

Tips

Lätt att dubblera och laga till många i valfria glas eller i mindre portionsglas till buffé. Gör då gärna några med saft istället för alkohol.

Att dricka till

Desserten passar till kaffe, espresso och te samt avec som grappa. Fler förslag är festligt halvsött kylt mousserande vin som italienskt prosecco eller sött dessertvin som Vin santo, Sauternes eller Beaumes de Venise.

Jag hade fin hemgjord rabarbercurd i kylen och gjorde en enkel efterrätt genom att blanda den med vispad grädde samt servera med mandelbiscottis och Amaretto mandellikör.
Jag hade fin hemgjord rabarbercurd i kylen och gjorde en enkel efterrätt genom att blanda den med vispad grädde samt servera med mandelbiscottis och Amaretto mandellikör.

4 portioner rabarbergrädde med biscottis och Amaretto

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 6 msk rabarbercurd, rabarbermarmelad eller rabarbersylt
  • 6 mandelbiscottis
  • 2 msk Amaretto mandellikör
  • 8 blad citronmeliss att garnera med

Tillagning

  1. Smula biscottisarna grovt och fördela hälften i botten på fyra glas - förslagsvis martiniglas, coupe-glas, vinkupor, små dessertskålar eller liknande.
  2. Fördela 1/2 msk Amaretto i varje glas.
  3. Vispa grädden.
  4. Klicka i rabarbercurd, rabarbermarmelad eller rabarbersylt och vänd runt utan att blanda helt.
  5. Fördela rabarbergrädden i glasen.
  6. Strö över resten av de smulade biscottisarna.
  7. Garnera med något blad citronmeliss.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 257 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-07-07

Tillbehör och liknande recept: