Pasta Carbonara till vandring

Introduktion och förberedelse

Pasta Carbonara som passar för vandring, friluftsliv och utflykt. Med torkad paprika och purjolök; vitlöksflakes, riven ost, svartpeppar, capellini spagetti, torrmjölk och en påse carbonara pastasås mix.

Pastablandningen förbereds hemma och tillagas genom att den kokas med vatten i 6 minuter.

Serveringsförslag

  • Ta gärna med lite extra riven ost, svartpeppar och salt att krydda med vid servering.
  • Annat gott är torkad bacon att smula över. Torka stekt bacon i ugnen på 70 grader i ca 5 timmar.

Tips

Varianter

  • Torkad paprika och purjolök kan bytas mot torkad morot och gul lök.
  • Gott i är även torkad smulad svamp.
  • Du kan ta mer riven ost om du önskar.
  • Byt ut hälften av torrmjölken mot gräddpulver.

Vikt och kostnad

Vikten blir ca 130-140 gram och kostnaden ca 15 kr per portion.

Hållbarhet

Förvarad torrt och mörkt håller turmaten någon månad minst.

Packtips

Pastan blir vass när man bryter sönder den så man får packa pastan i tjocka plastpåsar - jag tog Toppits Safeloc; eller burkar annars går det hål på påsarna. Packa sedan all turmat i en extra påse om det går hål på någon påse.

Eller använd en vakuumförpackare så får du en hållbar förslutning och påsar som tar liten plats.

Packa pastablandningen i en robust plastpåse och tillsätt sedan vatten och koka i 6 minuter.
Packa pastablandningen i en robust plastpåse och tillsätt sedan vatten och koka i 6 minuter.

2 portioner Pasta Carbonara för vandring

  • Förberedelse: 4 min
  • Tillagning: 6 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 160 gram pasta Capellini n.1
  • 1 påse Carbonara pasta sås mix, 2,5 portioner
  • 0,75 dl torrmjölk
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk riven ost på burk Paesano
  • 1/2 tsk vitlöksflakes
  • 2 msk torkad paprika Friluftsmat
  • 2 msk torkad purjolök Friluftsma
  • 3 krm salt
  • 1 tsk torkad persilja
  • TILLAGNING: 3,5 dl vatten

Tillagning

  1. Bryt sönder pastan i så små bitar du kan i en bunke.
  2. Tillsätt carbonara-mixen, torrmjölk, svartpeppar, ost, vitlök, torkad paprika, torkad purjolök, salt och persilja.
  3. Vänd runt så allt blandas.
  4. Fördela i två tjocka plastpåsar till två portioner.
  5. TILLAGNING: Koka upp 3,5 dl vatten per portion.
  6. Rör ner pastablandningen och rör om.
  7. Koka i 6 minuter och rör då och då så det ej bränns.
E-mail
Medel: 4.4 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 386 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-05-05

Tillbehör och liknande recept:

Förbered din egen friluftsmat hemma

Tips på turmat du kan förbereda hemma och ta med till lägerelden nästa gång du vandrar, paddlar eller...