Parmesancrunch
Introduktion och förberedelse
Parmesancrunch är en slags knapriga parmesansmulor av rivan parmesan rostats i ugnen.
Serveringsförslag
- Ger ett knaprigt och aromatiskt inslag som garnering istället för krutonger till sallader.
- Topping av röror som skagenröra och rätter som pasta frutti di mare eller räkrissotto.
- Jag hade den till att toppa bakad potatis med röra av varmrökt lax.
Varianter
Parmesan kan bytas mot grana padano. Går också bra med annan lagrad ost som Västerbottensost.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
- Riv parmesan.
- Sprid ut i högar eller ett tunt lager i en ugnsform.
- Rosta i 5 minuter.
- Ta ut och låt svalna.
- Skrapa loss parmesanosten i smulor med en stekspade eller liknande.
- Parmesansmulorna är klara att användas.
Uppskattat näringsvärde per portion: 45 kcal