Marängsviss med bär
Introduktion och förberedelse
En marängsviss med bär från trädgården. Grädde, maränger, vaniljglass och massor med färska bär som körsbär, smultron och hallon.
En variant på marängsviss.
Val av bär
- Du kan ta andra färska bär också som blåbär, hjortron, vinbär, björnbär, halverad krusbär och jordgubbar samt även skivad banan.
- Frysta bär funkar också men låt dem gärna tina lite innan. Det gör inget om de vattnat sig - ta med det som sås.
Tips
Överkurs är att baka egna maränger.
Tillagning
- Vispa grädden. Rensa bär.
- Lägg upp och varva maränger, vaniljglass, grädde och bär på ett serveringsfat eller i portioner på desserttallrikar, coupeglas, syltburkar i glas eller använd fantasin.
- Garnera med lite blad av citronmeliss om du vill.
Uppskattat näringsvärde per portion: 284 kcal