Havtorn

Recept med havtorn - som du kan plocka själv. Skal och kärnor kan man sila bort men de går även att ha kvar om du lagar sylt, marmelad, gelé eller saft.

Havtorn har säsong under sensommar då det finns mogna bär på buskarna.

Ett tips är att klippa loss små grenar med bären och lägga i frysen så får bären bättre smak, är lättare att plocka loss samt att du trimmar busken lite.

Havtornen är vackert gula och ger fin färg åt saft med mera. Jag tycker smaken är som en blandning av apelsin, aprikos, mango, tranbär och bittermandel.

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.