Ugnsrostad vårlök

Ugnsrostad vårlök blir mjuk, söt och god. Passar som tillbehör såväl till grillat, stekt eller gryta. Billigt och lätt att laga även till många ex. till buffé.

4 portioner ugnsrostad vårlök

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 8 vårlökar, två per portion
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skär bort stjälken eller blasten från vårlöken. Du kan Spara den ev. att finstrimla till garnering. Putsa och skär nederdelen på vårlöken från rottrådar med en kniv.
  3. Smörj en ugnsform med olivolja.
  4. Lägg vårlökarna med rotfästet nedåt i en ugnsform.
  5. Ugnsrosta vårlökarna i ca 20 minuter i mitten eller nedre delen av ugnen.
  6. Ta ut vårlökarna och servera dem varma.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer