Torkade äpplen

När det är billigt med äpplen kan man passa på att köpa ett lass att torka. Chipstillverkarna får ursäkta, men äpplen är om inte billigare så i alla fall mycket nyttigare.
Torkade äppelringar är gott att ha hackade i ex. filen till frukost eller hackade i musli. Äppelringarna är också mycket bra som utflyktsmat, snack eller vandringsmat. Kan också hackas och värmas i gröten.
Lägger man äppelringarna i saltat vatten innan så mörknar de ej förrän lite mot slutet av torkningen.

40 torkade äppelringar

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 1 dag 12 tim
  • Klart på: 1 dag 12 tim 30 min

Ingredienser

  • 6 stora äpplen
  • 1 msk salt
  • 1 msk citronsaft
  • 3 meter bomullssnöre

Tillagning

  1. Tvätta och skrubba äpplena.
  2. Tag bort växtdelar.
  3. Kärna ur dem.
  4. Skiva dem i ca 8 skivor vardera. Ett tips är att använda en mandolin.
  5. Lägg dem i en stor bunke med ca 1 liter vatten, salt och citronsaft i 10 minuter. Var försiktig så inte äppelringarna går sönder.
  6. Trä upp äppelringarna på snöret eller valfri sak som går att trä äppelringarna på.
  7. Häng upp äppelringarna inomhus. Fördela äppelringarna så det är lite luft mellan dem.
  8. Torka äppelringarna i minst några dagar. Känn på dem så de är torkade. De behåller lite fukt var och blir som sega bitar.
  9. Förpacka i äppelringarna torrt och svalt i burk ex. honungsburk av glas med lock.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer