Stroganoff med ris

Här falukorv Stroganoff med krossade tomater.
Enkelt, billigt och gott.

4 portioner Stroganoff med ris

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök (valfritt)
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk tomatpure
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl kokbar creme fraiche eller grädde (valfritt)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk ketchup
  • 1 krm svart eller vitpeppar
  • 0,5 röd paprika (valfritt)
  • 6 champinjoner (valfritt)
  • 2 krm chiliflakes (valfritt)
  • 0,5 tsk oregano (valfritt)
  • Tillbehör: 4 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 65 gram grönsallad

Tillagning

  1. Börja koka ris enligt paket.
  2. Skär falukorven i c 5 cm bitar. Skär bitarna i stavar likt pommes frites. Skala och hacka lök.
  3. Skala och pressa vitlök och lägg med lök, falukorv samt olja i en gryta.
  4. Stek korv och lök några minuter tills det fått färg.
  5. Tillsätt tomatpuré samt vetemjöl och rör runt.
  6. Tillsätt krossade tomater och vatten.
  7. Rör runt och koka Stroganoffen i 5 minuter.
  8. Skölj och strimla paprika och skiva svampen. Vänd i Stroganoffen.
  9. Rör i oregano samt chiliflakes.
  10. Rör i creme fraiche eller grädde i Stroganoffen och smaka av med salt, ketchup samt peppar.
  11. Servera Stroganoffen med riset. Gott bröd samt grönsallad är också gott till.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer