Sniglar med vitlökssmör vitlökssniglar

Sniglar med vitlökssmör och är en fransk klassiker god till förrätt. Servera vitlökssniglar med baguette att suga upp vitlökssmör med.
Kokta sniglar gratinerade med smör smaksatt med vitlök och persilja. Ett klassiskt snigelrecept.
Vintips till sniglar i vitlökssmör får bli ett fruktigt vitt vin ex. Chardonnay; smakrik fruktig belgisk öl som Leffe Blonde eller Clausthaler alkoholfri öl.

4 portioner sniglar med vitlökssmör

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 24 sniglar utan skal på burk (ex. 210 gram), räkna 6 sniglar per portion
  • 24 snigelskal
  • 150 gram smör
  • 2 stora klyftor vitlök
  • 0,5 krm cayennepeppar (valfritt)
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk worchestershiresås (valfritt)
  • 2 msk hackad persilja

Tillagning

  1. Rör ihop smör, pressad vitlök, cayennepeppar, citronsaft, salt, vitpeppar och worchestershiresås. Du kan mikra smöret lite lätt om det inte är mjukt. Eller låt det ligga framme ett tag och mjukna.
  2. Lägg en tesked vitlökssmör i botten på varje snigelskal.
  3. Låt sniglarna rinna av i ett durkslag.
  4. Lägg i en snigel i varje snigelskal.
  5. Täpp till och fyll varje skal med en klick vitlökssmör.
  6. Har du speciella snigelformar för att gratinera vitlökssniglar i så använd dem och placera ut de fyllda snigelskalen i formarna. Annars kan du använda en ugnsform och fylla med grovsalt så att du kan ställa sniglarna upp och sedan gratinera dem.
  7. Sätt ugnen på max och grill. Gratinera sniglarna med vitlökssmöret i ca 10 minuter.
  8. Lägg upp, strö över hackad persilja och servera med baguette eller annat vitt gott lantbröd.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer