Snabbinlagd gurka

En variant på inlagd gurka som du snabbt mjuk likt pressgurka med ättika, dill, salt och socker.
Gott till kött, stek, grillat, fisk eller som salladstillbehör till det mesta. Passar att dubbla till många ex. till buffé eller fest. Strimla då gurkan med en mandolin, osthyvel eller matberedare.

4 portioner snabbinlagd gurka

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 slanggurka
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 3 msk ättika, 12%
  • 1 krm svart- eller vitpeppar
  • 3 msk hackad dill
  • 2 msk hackad persilja

Tillagning

  1. Skölj gurkan.
  2. Dela dem på längden och skär dem i sneda långa bitar ca 3 mm tunna ev. med en mandolin, osthyvel eller kniv. Lägg i en stor skål.
  3. Tillsätt salt, socker, ättika och peppar. Massera in någon halv minut i gurkskivorna.
  4. Skölj och finhacka dill och persilja samt tillsätt den.
  5. Nu kan du lägga upp och servera gurkan eller förvara den i kylen.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer