Senapsgriljering till julskinka

Senapsgriljering till julskinkan. Griljera din julskinka med senap, ägg och ströbröd. Efter senapsgriljeringen så kan man dekorera skinkan med sockerkristyr, det gjorde man förr i iaf. Då blandar man florsocker med lite vatten och ättika och lägger i en liten hopvikt sprits av smörpapper sedan kan du spritsa nätmönster över skinkan.

Sätt också en stekgaffel i skinkan vid servering sen är det bara att skära upp och njuta av din senapsgriljerade skinka.

1 sats senapsgriljering till julskinka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 normalstor julskinka
  • 2 msk vanlig senap; eller efter smak ex. grovkornig senap eller fransk senap
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 äggulor
  • 1 dl ströbröd

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär bort svålen om den är kvar.
  3. Blanda alla ingredienser till griljeringen utom ströbrödet i en skål.
  4. Bred på senapsgriljeringen runt om på julskinkan.
  5. Strö över och klappa in ströbrödet över och runt om på julskinkan.
  6. Sätt in julskinkan i mitten av ugnen och låt senapsgriljeringen få vacker färg i ca 15 minuter.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Frisk sufflé med passionsfrukt och fruktsallad

Här är det enkla receptet. Detta är en annons från Kenwood. 

Läs mer

Sponsrat

Mustiga och lättlagade soppor

Soppor blir lätta luncher, förrätter eller middagar. Servera gärna ett gott bröd till. Bjud dina vänner - för sopprecept kan man lätt dubbla. Eller fixa lunchlådan till jobbet. 

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Laga smarrigaste Stroganoffen

Korv Stroganoff med falukorv är mångas favorit. För dig som tröttnat på falukorven finns det fler varianter av Stroganoff - med biff, hetare korv, vegetarisk samt med mer grönsaker.

Läs mer