Senapsgriljering till julskinka

Senapsgriljering till julskinkan. Griljera din julskinka med senap, ägg och ströbröd. Efter senapsgriljeringen så kan man dekorera skinkan med sockerkristyr, det gjorde man förr i iaf. Då blandar man florsocker med lite vatten och ättika och lägger i en liten hopvikt sprits av smörpapper sedan kan du spritsa nätmönster över skinkan.

Sätt också en stekgaffel i skinkan vid servering sen är det bara att skära upp och njuta av din senapsgriljerade skinka.

1 sats senapsgriljering till julskinka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 normalstor julskinka
  • 2 msk vanlig senap; eller efter smak ex. grovkornig senap eller fransk senap
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 äggulor
  • 1 dl ströbröd

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär bort svålen om den är kvar.
  3. Blanda alla ingredienser till griljeringen utom ströbrödet i en skål.
  4. Bred på senapsgriljeringen runt om på julskinkan.
  5. Strö över och klappa in ströbrödet över och runt om på julskinkan.
  6. Sätt in julskinkan i mitten av ugnen och låt senapsgriljeringen få vacker färg i ca 15 minuter.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer