Senap med honung

Senap med honung blir en god julsenap gjord av senapspulver, honung, socker och creme fraiche.
Senapen är stark i början men tappar sedan i styrka efterhand. Håller sig i kylen flera veckor.

ca 3 dl senap med honung

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 100 g senapspulver (1 burk)
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl crème fraiche (kokbar)
  • 3 msk honung
  • salt

Tillagning

  1. Blanda senapspulver, socker och crème fraiche i en kastrull.
  2. Koka under omrörning någon minut tills senapen är helt slät.
  3. Tag från värmen och smaksätt med honung och någon nypa salt.
  4. Häll senapen på en glasburk med lock.
  5. Låt helst stå svalt några dagar innan servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer