Senap med honung

Senap med honung blir en god julsenap gjord av senapspulver, honung, socker och creme fraiche.
Senapen är stark i början men tappar sedan i styrka efterhand. Håller sig i kylen flera veckor.

ca 3 dl senap med honung

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 100 g senapspulver (1 burk)
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl crème fraiche (kokbar)
  • 3 msk honung
  • salt

Tillagning

  1. Blanda senapspulver, socker och crème fraiche i en kastrull.
  2. Koka under omrörning någon minut tills senapen är helt slät.
  3. Tag från värmen och smaksätt med honung och någon nypa salt.
  4. Häll senapen på en glasburk med lock.
  5. Låt helst stå svalt några dagar innan servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer