Salsicca med potatissallad och grönsaksspett

Färsk grillad råkorv salicca med potatissallad i vitlöksmajonnäs samt grillad grönsaksspett med vitlöksolja. Gott och enkelt från grillen.
Istället för salsicca kan du grilla färsk chorizo eller bratwurst. Du kan köpa 2 dl färdig majonnäs och blanda med 2 klyftor pressad vitlök istället för att laga egen majonnäs.

4 portioner salsicca med potatissallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 8 färska råkorvar salsicca
  • 700 gram potatis av fast sort ex. asterix, färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 1 äggula
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 1 dl olivolja, raps eller solrosolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • Tillbehör: 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 2 tomater (valfritt)
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 zucchini
  • 1 stor rödlök eller två små
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svart- eller vitpeppar

Tillagning

  1. Börja med potatissalladen som du också kan förbereda innan och ha i kylen.
  2. Skala potatisen eller koka med skrubbat och putsat skal så det är fint. Tärna potatisen i ca 3x3 cm bitar.
  3. Koka den mjuk i ca 15 minuter.
  4. Gör under tiden vitlöksmajonnäsen: Rör ihop äggula och senap i en skål. Tillsätt salt och peppar.
  5. Vispa ner olja droppvis till en majonnäs. Använd ev. en elvisp.
  6. Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt citronsaft och hackad bladpersilja.
  7. Blanda vitlöksmajonnäsen med kokt ljummen eller kall potatis. Skölj och hacka bladpersilja samt tärna tomater.
  8. Strö över hackad bladpersilja och tärnad tomat vid serveringen.
  9. Grönsaksspett: Skölj paprika och zucchini. Skär paprikan i ca 4x4 cm tärningar. Dela på zucchinin på längden och skär i ca 4 cm bitar.
  10. Skala och dela rödlöken. Skär i sex klyftor.
  11. Skala och pressa vitlöken och blanda med olivolja, salt och peppar i ett glas.
  12. Varva grönsakerna på fyra spett. Pensla dem med vitlöksoljan.
  13. Grilla grönsakerna och de färska korvarna på medelvärme i 10 minuter runt om.
  14. Servera de grillad korvarna och grönsaksspetten med potatissalladen.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Här kan du läsa hur man lagar en massa olika recept jag gjort. Helt gratis. Jag är utbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan, har en dryckesutbildning, medlem i Gastronomiska akademiens vänner, Chaine, Slowfood, Äkta vara och Sveriges Matskribenters Förening.

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Vad ska du äta på sportlovet?

På sportlovet gillar många att sporta, äta gott och ha kul. Maten ska gå snabbt, enkelt samt passa hela familjen - som Korv Stroganoff. Den får gärna ha gott om extra energi så du orkar i backen. Här är lite tips på rätter jag själv tycker passar.

Läs mer

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - 13 februari 2018 - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer