Salsicca med potatissallad och grönsaksspett

Färsk grillad råkorv salicca med potatissallad i vitlöksmajonnäs samt grillad grönsaksspett med vitlöksolja. Gott och enkelt från grillen.
Istället för salsicca kan du grilla färsk chorizo eller bratwurst. Du kan köpa 2 dl färdig majonnäs och blanda med 2 klyftor pressad vitlök istället för att laga egen majonnäs.

4 portioner salsicca med potatissallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 8 färska råkorvar salsicca
  • 700 gram potatis av fast sort ex. asterix, färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 1 äggula
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 1 dl olivolja, raps eller solrosolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • Tillbehör: 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 2 tomater (valfritt)
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 zucchini
  • 1 stor rödlök eller två små
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svart- eller vitpeppar

Tillagning

  1. Börja med potatissalladen som du också kan förbereda innan och ha i kylen.
  2. Skala potatisen eller koka med skrubbat och putsat skal så det är fint. Tärna potatisen i ca 3x3 cm bitar.
  3. Koka den mjuk i ca 15 minuter.
  4. Gör under tiden vitlöksmajonnäsen: Rör ihop äggula och senap i en skål. Tillsätt salt och peppar.
  5. Vispa ner olja droppvis till en majonnäs. Använd ev. en elvisp.
  6. Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt citronsaft och hackad bladpersilja.
  7. Blanda vitlöksmajonnäsen med kokt ljummen eller kall potatis. Skölj och hacka bladpersilja samt tärna tomater.
  8. Strö över hackad bladpersilja och tärnad tomat vid serveringen.
  9. Grönsaksspett: Skölj paprika och zucchini. Skär paprikan i ca 4x4 cm tärningar. Dela på zucchinin på längden och skär i ca 4 cm bitar.
  10. Skala och dela rödlöken. Skär i sex klyftor.
  11. Skala och pressa vitlöken och blanda med olivolja, salt och peppar i ett glas.
  12. Varva grönsakerna på fyra spett. Pensla dem med vitlöksoljan.
  13. Grilla grönsakerna och de färska korvarna på medelvärme i 10 minuter runt om.
  14. Servera de grillad korvarna och grönsaksspetten med potatissalladen.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Sött vin till desserten

Sätt pricken över i till desserten. Många lägger tid på en god dessert men glömmer att ett passande sött vin till höjer den enklaste dessert till nya höjder. Så trolla med gommen och låt 1+1 bli 3. Här en introduktion till de vanligaste söta vinerna och några tips på vilka du kan handla. 

Läs mer

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört. 

Läs mer

Festlig men enkel semestergrill

Här är lite tips på lag men festlig och ganska lyxig grillkväll bruschetta - en förrätt från grillen - entrecote, majsröra, asiatisk coleslaw och en god marängtårta med bär som avslutning. 

Läs mer

Godaste fisken på grillen

Lägg en bit lax, gör fiskspett eller grilla en hel fisk. Det lyxigaste man kan laga i Portugal och Spanien är fin fisk - det har vi  faktiskt rätt gott utbud av i Svenska fiskdiskar - speciellt lax. Servera med god färskpotatis, citron och en sås och grönsallad och kanske lite extra grillade grönsaker. Svårare behöver det inte vara. Och nyttit och fräscht blir det. 

Läs mer