Potatismos med basilika

Potatismos med basilika eller basilikamos. Gott potatismos som omväxling till vanligt potatismos till det mesta. Speciellt till vilt som renskav, älggryta eller rådjursfilé.
Om du serverar moset som vegetariskt tillbehör så tänk på att parmesanost och annan ost ej är vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

4 portioner potatismos med basilika

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 600 gram skalad potatis, gärna ukama, mandel eller sparrispotatis
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 pkt fryst hackad basilika eller motsvarande färsk
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Koka potatis mjuk i ca 20-30 minuter.
  2. När den är mjuk mosar du den med olivolja, mjölk, hackad basilika samt smakar av med salt och vitpeppar.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer