Läcker spenat- och ricottaravioli med smör- och salviasås

Annons från Kenwood. Vem säger att det ska vara svårt att göra egen pasta? En bra hushållsassistent hjälper dig att förverkliga dina drömmar i köket. Testa det här supergoda receptet på spenat- och ricottaravioli, där du får användning för Kenwood CHEF Chef XL Titaniums smarta pastatillbehör. Lätt som en plätt!

Läs mer: Så använder du tillbehören till Kenwood CHEF Chef XL Titanium.

Hitta mer matinspiration från Kenwood här.

Detta recept är en annons från Kenwood. 

20 ravioli, 2 pertioner

 • Förberedelse: 40 min
 • Tillagning: 10 min
 • Klart på: 50 min

Ingredienser

 • DEG: 500 g mjöl
 • 4 stora ägg
 • 5 ml olivolja
 • FYLLNING: 300 g spenat
 • 250 g ricotta
 • 40 g riven färsk parmesan
 • 1 äggula
 • ½ tsk riven muskotnöt
 • några krm salt och peppar
 • SALVIA- OCH SMÖRSÅS: 125 g smör
 • 4 msk kallpressad olivolja
 • 15 g färska salviablad
 • 60 g riven färsk parmesan
 • PENSLING: Ett ägg blandat med en tesked mjölk
 • TILLREDNINGEN AV PASTAN: Extra mannagryn

Tillagning

 1. Montera degkroken på hushållsassistenten Kenwood CHEF Titanium.
 2. Knäck äggen i en skål och rör försiktigt med en gaffel. Häll mjölet i en separat skål, vänd ner äggen och mixa ingredienserna med hjälp av hushållsassistenten på låg effekt. Tillsätt sedan olivoljan. När degen är klar ska den vara fast och klibbig.
 3. Dela upp degen i två skålar. Platta ut och täck över med plastfilm. Ställ sedan in skålarna i kylen i 20 minuter.
 4. Blanda spenaten med en nypa salt. Tillsätt kokande vatten, lämna i 5 sekunder innan du häller av. Kyl ner spenaten med kallt vatten och rör i några minuter. Pressa ur all överflödig vätska, för att förhindra att fyllningen blir för vattnig. Därefter – finhacka spenaten.
 5. Blanda ricottan med parmesan, äggula, muskot, peppar, salt och den finhackade spenaten till en tjock fyllning.
 6. Sätt på det smarta pastatillbehöret som finns till Kenwood Chef XL Titanium. Ta en bit deg och strö över lite mjöl. Kör degen genom pastatillbehöret på den vidaste inställningen. Vik sedan ihop degen på längden och kör igenom den igen. Fortsätt med samma procedur samtidigt som du hela tiden justerar inställningarna, så att degen blir tunnare och tunnare ner till den smalaste inställningen.
 7. Strö mannagryn över din arbetsyta.
 8. Placera teskedar av fyllningen på ena sidan av degen, med ett mellanrum på cirka 8 centimeter.
 9. Pensla med ägg runt fyllningen och vik över den andra delen av degen. Använd fingrarna för att trycka ut eventuella luftbubblor runt fyllningen. Pressa sedan samman de båda sidorna av degen.
 10. Skär bort eventuellt överskott för att skapa jämnstora raviolis. Lägg bitarna på en bricka som du täckt med mannagryn.
 11. Koka upp en stor kastrull med vatten och tillsätt rikligt med salt.
 12. Värm smör och olivolja i en panna. När smöret har smält tillsätt salviabladen och låt dem ligga i tills de blivit krispiga. Ta sedan upp dem ur pannan och lägg dem på torrt hushållspapper för att absorbera allt överskottsfett.
 13. Sänk ner pastan i det kokande vattnet och låt raviolin koka i två till tre minuter eller tills bitarna flyter upp till ytan. Lägg dem sedan i smörsåsen. Tillsätt hälften av parmesanen med en skvätt pastavatten och snurra pannan tills de båda vätskorna har blandats. Till sist, lägg ner salviabladen.
 14. Servera din ravioli i två skålar och strö över den resterande parmesanen. Smaklig måltid!
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Här kan du läsa hur man lagar en massa olika recept jag gjort. Helt gratis. Jag är utbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan, har en dryckesutbildning, medlem i Gastronomiska akademiens vänner, Chaine, Slowfood, Äkta vara och Sveriges Matskribenters Förening.

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Vad ska du äta på sportlovet?

På sportlovet gillar många att sporta, äta gott och ha kul. Maten ska gå snabbt, enkelt samt passa hela familjen - som Korv Stroganoff. Den får gärna ha gott om extra energi så du orkar i backen. Här är lite tips på rätter jag själv tycker passar.

Läs mer

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - 13 februari 2018 - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer