Kall sås med mango chutney

Introduktion och förberedelse

Kall sås med crème fraiche du smaksätter med mango chutney, chili och lime.

Serveringsförslag

En god, enkel och snabb kall sås som passar till det mesta.

  • Jag serverade den till denna lax i ugn med chili.
  • Passar även som dippsås till nuggets, pommes, klyftpotatis, räkor, chips, grönsaker, nachos, kycklingvingar med mera.

Med hemgjord chutney

Överkurs är att blanda såsen med hemlagad chutney av valfri sort.

Vegan variant

Vill du ha en vegan sås så kan du använda Oaltys havre Fraiche liknande denna veganska vitlökssås.

Smalare variant

Du kan blanda ut crème fraiche med hälften gräddfil eller matyoghurt för lite smalare och friskare variant.

Fler kalla såser hittar du här.

Lättlagad sås med crème fraiche och god smak från chutney serverad i skål garnerad med limezest.
En mycket lättlagad sås med crème fraiche och god smak från valfri chutney. Ovan garnerad med limezest men det är valfritt.

4 portioner kall sås med mango chutney

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk mango chutney
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 0,5 lime
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Blanda crème fraiche med mango chutney och chiliflakes i en skål.
  2. Riv skalet av en halv lime och tillsätt till såsen. Spara ev. lite att garnera med.
  3. Pressa ur saften ur limen och tillsätt den.
  4. Smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Såsen är klar att serveras. Hit kan du förbereda och låta såsen stå och får smak i kylen några timmar innan eller några dagar innan.
E-mail
Medel: 3.7 (33 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 158 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-05-07