Jättestor Caesarsallad recept

Caesarsallad för 10 gäster. Caesarsallad med knaprig bacon, krutonger och parmesan. Här har jag valt att fuska med färdig caesardressing men den kan du såklart göra själv. Du hittar recept här på receptfavoriter. I korthet smaksätter du vanlig majonnäs med pressad vitlök, riven parmesanost samt hackade sardeller och smakar av.

Hittar du inte romansallad kan du ta och blanda lite andra sorter som isberg, frisé och lollo rosso.
Du kan servera dressingen bredvid i en skål. Då håller sig salladen fräsch om den serveras under längre tid på buffé.

10 portioner caesarsallad

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 3 dl färdig caesardressing eller blanda 2,5 dl majonnäs med 1 klyfta vitlök, 1 dl riven parmesan, 0,5 dl citronsaft och 4 msk hackade sardeller.
  • 3 huvud romansallad
  • 5 skivor vitt bröd
  • 2 msk olivolja
  • 100 gram hyvlad parmesan eller riven på påse (2x80 g)
  • 1 pkt bacon
  • 1 pkt cocktailtomater

Tillagning

  1. Blanda dressing om du inte köpt färdig.
  2. Stek bacon knaprig i en ugnsform på 175 grader i cirka 15 minuter.
  3. Låt svalna och hacka sedan i bitar.
  4. Skär bröd i tärningar. Blanda med olivolja och stek gyllene i panna eller rosta i ung.
  5. Skölj och dela tomater.
  6. Hyvla ost.
  7. Skölj och riv isär salladsblad grovt.
  8. Blanda i en skål med dressingen. Du kan också servera dressing i en skål bredvid.
  9. Lägg upp på fat eller skål.
  10. Blanda bacon, tomat och ost i salladen.
  11. Servera krutongerna i en skål vid sidan (de mjuknar annars) eller strö dem över caesarsalladen vid servering.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Glöggdoft i luften

Dags att bjuda till glöggfest. Här hittar du tips på hemgjord glögg, tilltugg och bästa köpeglöggen.

Läs mer

Tips på julöl 2017

Vid juletid hamnar vinet under granen. På julbordet står istället julöl, snaps och i vissa fall mumma. Här hittar du tips på årets utbud och smaktyper. 

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Laga smarrigaste Stroganoffen

Korv Stroganoff med falukorv är mångas favorit. För dig som tröttnat på falukorven finns det fler varianter av Stroganoff - med biff, hetare korv, vegetarisk samt med mer grönsaker.

Läs mer