Inlagd slanggurka

Inlagd slanggurka med ättika, socker, salt och peppar samt hackad persilja.
Blir också gott med hackad dill om gurkan ska serveras till fisk ex. kall inkokt lax, laxburgare eller varmrökt lax.

4 portioner inlagd slanggurka

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 stor slanggurka
  • 0,5 dl ättika 12%
  • 3 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 0,5 dl hackad kruspersilja

Tillagning

  1. Skölj gurkan. Skala ev. mönster som ränder med en potatisskalare. Skär gurkan i tunna skivor med kniv, osthyvel eller i matberedare.
  2. Blanda gurkan med ättika, salt, socker och peppar i en skål. Låt stå.
  3. Skölj och hacka kruspersilja fint. Tillsätt hälften till gurkan och spara hälften att garnera med.
  4. Gurkan kan serveras i princip direkt - låt den gärna stå minst 10 minuter dock. Förslag är att du lägger in gurkan först av allt och sedan låter den stå medan du lagar resten av den rätt du tänkt ha gurkan till.
  5. Den inlagda slanggurkan kan med fördel stå i kylen och förvaras i burk med lock flera dagar.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat