Fylld lövbiff med lök, salami och ost med coleslaw

Fyllda lövbiffar med lök, salami och ost. Servera med ugnsrostade potatisklyftor, coleslaw och marinerade kidneybönor.

Dubblerar du receptet på marinerade bönor och skippar potatisen så har du en GI-anpassad rätt.

4 portioner fylld lövbiff med lök

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram lövbiff
  • 0,5 rödlök
  • 75 g salami
  • 1 tsk salt
  • 2 dl riven gratängost
  • 1 msk smör
  • Coleslaw: 400 gram färsk vitkål
  • 3 medelstora morötter
  • 1 tumme färsk ingefära eller något krm torkad
  • 1 dl majonnäs eller turkisk yoghurt
  • 1 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
  • 2 msk socker, gärna mörkt som farinsocker
  • 0,5 tsk salt och några varv med pepparkvarnen
  • Marinerade bönor: 4 dl kokta bönor, t ex vita bönor, svarta bönor eller kidneybönor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk sambal oelek (valfritt)
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 hackad rödlök
  • Tillbehör: 12 delikatesspotatisar
  • 50 gram babyspenat eller grönsallad
  • 8 cocktailtomater
  • 0,5 dl hackad bladpersilja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Förbered klyftpotatis (skölj, halvera, vänd i olivolja, salt och peppar samt rosta i en ugnsform i 20 minuter), coleslaw och marinerade bönor om du vill ha det till.
  3. Fylld lövbiff: skala och strimla rödlöken (hacka hela löken och använd andra halvan till bönorna).
  4. Hacka salamin. Lägg ut köttet och krydda med salt.
  5. Lägg på lök, salami och ost.
  6. Vik ihop köttet och fäst med tandpetare.
  7. Bryn köttet i smöret i en stekpanna på båda sidor. Sätt in det i ugnen att steka färdigt i 5-10 minuter.
  8. Coleslaw: Strimla eller riv kål och morötter. Skala ingefäran och hacka den fint. Blanda alla ingredienser.
  9. Marinerade bönor: skölj noga köpta färdigkokta bönor i durkslag. Blanda allt och smaka av med salt och vitpeppar.
  10. Servera de fyllda lövbiffarna med potatisen, sköljd babyspenat, halverade tomater, bönorna, hackad bladpersilja samt coleslaw i en skål bredvid.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer