Fylld lövbiff med lök, salami och ost med coleslaw

Fyllda lövbiffar med lök, salami och ost. Servera med ugnsrostade potatisklyftor, coleslaw och marinerade kidneybönor.

Dubblerar du receptet på marinerade bönor och skippar potatisen så har du en GI-anpassad rätt.

4 portioner fylld lövbiff med lök

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram lövbiff
  • 0,5 rödlök
  • 75 g salami
  • 1 tsk salt
  • 2 dl riven gratängost
  • 1 msk smör
  • Coleslaw: 400 gram färsk vitkål
  • 3 medelstora morötter
  • 1 tumme färsk ingefära eller något krm torkad
  • 1 dl majonnäs eller turkisk yoghurt
  • 1 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
  • 2 msk socker, gärna mörkt som farinsocker
  • 0,5 tsk salt och några varv med pepparkvarnen
  • Marinerade bönor: 4 dl kokta bönor, t ex vita bönor, svarta bönor eller kidneybönor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk sambal oelek (valfritt)
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 hackad rödlök
  • Tillbehör: 12 delikatesspotatisar
  • 50 gram babyspenat eller grönsallad
  • 8 cocktailtomater
  • 0,5 dl hackad bladpersilja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Förbered klyftpotatis (skölj, halvera, vänd i olivolja, salt och peppar samt rosta i en ugnsform i 20 minuter), coleslaw och marinerade bönor om du vill ha det till.
  3. Fylld lövbiff: skala och strimla rödlöken (hacka hela löken och använd andra halvan till bönorna).
  4. Hacka salamin. Lägg ut köttet och krydda med salt.
  5. Lägg på lök, salami och ost.
  6. Vik ihop köttet och fäst med tandpetare.
  7. Bryn köttet i smöret i en stekpanna på båda sidor. Sätt in det i ugnen att steka färdigt i 5-10 minuter.
  8. Coleslaw: Strimla eller riv kål och morötter. Skala ingefäran och hacka den fint. Blanda alla ingredienser.
  9. Marinerade bönor: skölj noga köpta färdigkokta bönor i durkslag. Blanda allt och smaka av med salt och vitpeppar.
  10. Servera de fyllda lövbiffarna med potatisen, sköljd babyspenat, halverade tomater, bönorna, hackad bladpersilja samt coleslaw i en skål bredvid.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer