Frasvåfflor utan ägg

Klassiska frasvåfflor med vispad grädde, vetemjöl och vatten. Gräddas i smör. Våfflorna är goda med sylt, grädde eller glass.

8 laggar frasvåfflor utan ägg

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 0,5 tsk bakpulver (valfritt)
  • 2 krm salt (valfritt)

Tillagning

  1. Värm våffeljärnet.
  2. Vispa grädden hård.
  3. Vispa ihop vetemjöl och vatten samt ev. bakpulver och ev. salt till en jämn smet i en stor bunke.
  4. Vänd ner den vispade grädden. Rör till en jämn smet.
  5. Värm våffeljärnet och smörj det första gången med lite smör.
  6. Grädda ca 1 dl åt gången i våffeljärnet ca 3-6 minuter var. Tiden varierar med olika våffeljärn. Grädda tills våfflorna har fin färg och är frasiga.
  7. Servera våfflorna genast eller lägg upp på galler och låt svalna till annat.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Avokadofrossa!

Avokado till förrätt, varmrätt och efterrätt – här är en meny för vegos och en för veganer!

Detta material är sponsrat av ICA

Läs mer

Sponsrat

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Följ Receptfavoriter på sociala medier

Kolla in Receptfavoriters Facebook, Youtube-kanal, Instagram och Pinterest.

Längst ner på varje sida samt inne på varje recept hittar du länkarna till Receptfavoriter på sociala medier.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer