Frasvåfflor utan ägg

Klassiska frasvåfflor med vispad grädde, vetemjöl och vatten. Gräddas i smör. Våfflorna är goda med sylt, grädde eller glass.

8 laggar frasvåfflor utan ägg

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 0,5 tsk bakpulver (valfritt)
  • 2 krm salt (valfritt)

Tillagning

  1. Värm våffeljärnet.
  2. Vispa grädden hård.
  3. Vispa ihop vetemjöl och vatten samt ev. bakpulver och ev. salt till en jämn smet i en stor bunke.
  4. Vänd ner den vispade grädden. Rör till en jämn smet.
  5. Värm våffeljärnet och smörj det första gången med lite smör.
  6. Grädda ca 1 dl åt gången i våffeljärnet ca 3-6 minuter var. Tiden varierar med olika våffeljärn. Grädda tills våfflorna har fin färg och är frasiga.
  7. Servera våfflorna genast eller lägg upp på galler och låt svalna till annat.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer