Crème fraiche sås till fisk

Introduktion och förberedelse

En dillssås med citron som är genialiskt enkel, snabblagad och god sås.

Här med färdighackad fryst dill som gör att såsen blir mycket enkel och snabb att röra ihop.

Serveringsförslag

Passar till varmrökt lax, grillad lax, fisk eller liknande. Jag hade den till varmrökt regnbågslax.

Varianter

  • Färsk dill går givetvis utmärkt att använda till såsen istället för fryst dill. Räkna runt 1 dl hackad färsk dill till 4 dl creme fraiche.
  • Om du vill kan du göra hemgjord creme fraiche till såsen om du vill det.
  • Du kan laga en vegan dillsås med Oalty Fraiche istället för crème fraiche.

6 portioner crème fraiche sås till fisk

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 4 dl crème fraiche naturell
  • 35 gram fryst dill, 1 pkt
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Lägg upp crème fraiche i en skål.
  2. Vänd i hackad dill samt smaka av med citronsaft, svartpeppar och salt.
  3. Rör inte för mycket då blir såsen lös. Vänd bara runt allt så det blandas och servera.
  4. Kan förberedas och förvaras i kylen i god tid och blir då bara godare.
E-mail
Medel: 3.6 (174 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 275 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-06-16