Chokladbiscotti biscotti med choklad

Chokladbiscotti. Biscotti med choklad. Baka italienska torkade skorpor eller kakor med choklad (kakao).
Chokladbiscotti är gott till fikat, espresso och vin santo (italienskt sött vin). Hembakta chokladbiscottis är också goda att garnera desserter som glasscoupe med istället för glassrån.
Och nej det ska ej vara något smör eller olja i receptet. Men man kan tillsätta 100 gram smör eller solrosolja om man vill det.

ca 30 chokladbiscotti

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 1 tim 30 min

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 250 gram strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 400 gram vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl kakao

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt några minuter.
  3. Mät upp mjöl och blanda det med vaniljsocker, bakpulver, salt och kakao. Tillsätt lite i taget till äggblandningen och rör ihop till en fast deg.
  4. Låt degen vila 30 minuter i kylen.
  5. Forma till två längder, ca 2 fingrar tjocka och 5 cm breda.
  6. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda biscottilängderna mitt i ugnen ca 20 min.
  8. Ta ut biscottilängden och skär längderna i biscottis - sneda skorpor - någon till några cm breda. Lägg tillbaks på bakplåt.
  9. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och torka biscottiskivorna bredvid varandra på plåten i ugnen i 30 minuter.
  10. Låt svalna på plåten och förvara chokladbiscottisarna därefter torrt i burk.
E-mail
Medel: 2.8 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Frisk sufflé med passionsfrukt och fruktsallad

Här är det enkla receptet. Detta är en annons från Kenwood. 

Läs mer

Sponsrat

Mustiga och lättlagade soppor

Soppor blir lätta luncher, förrätter eller middagar. Servera gärna ett gott bröd till. Bjud dina vänner - för sopprecept kan man lätt dubbla. Eller fixa lunchlådan till jobbet. 

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer