Caesardressing med ägg och sardeller

Caesardressing med ägg, sardeller, parmesan, vitlök och worcestersås. Caesardressing serveras oftast till caesarsallad som är en sallad med plockad romansallad, brödkrutonger, riven parmesan och knaperstekt bacon.

Caesardressing är också god till grillat kött, fisk, kyckling, rostad potatis, rostade rotfrukter osv.

4 portioner caesardressing med ägg och sardeller

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 3 sardellfiléer
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 äggula
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 2 tsk vit fin vinäger
  • 1 msk pressad citron
  • 2 dl fin olivolja
  • 1 dl riven parmesanost eller grana padano
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Hacka sardellerna.
  2. Blanda sardeller, senap, äggula, pressad vitlök, worcestersås, vinäger och pressad citron i en skål.
  3. Rör ihop och vispa ihop någon minut under kraftig vispning - en elvisp är användbar.
  4. Under vispning tillsätt olivolja droppvis - lite i början sedan mer efterhand.
  5. Nu blir ägg och olja som en majonnäs som nu kan kallas Caesardressing. Om majonnäsen inte går ihop till en majonnäs utan ser grynig ut så kan du börja om med en ny äggula som du vispar hårt och sedan tillsätter den spruckna majonnäsen lite i taget.
  6. Tillsätt riven parmesanost och smaka av med salt och peppar.
  7. Förvara Caesardressingen i kylen fram till servering.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer