Tipsen: Så utnyttjar du din hushållsassistent till max

För dig som älskar att laga mat är en hushållsassistent ett måste i köket. Har den dessutom en massa smarta tillbehör blir matlagningen både enklare och roligare. Här tipsar vi hur du använder den ultimata köksmaskinen Kenwood CHEF XL Titanium till max.

Denna artikel är en annons från Kenwood

Bild på Kenwood Chef XL Titanium köksmaskin.
Kenwood Chef XL Titanium köksmaskin.

Kenwoods köksmaskiner har varit en succé från start, den första Kenwood chef skapades redan 1950. Sedan dess har man byggt upp en hushållsassistent som ger mervärde åt sina användare. Från de enklaste rätterna till mest avancerade. Med en CHEF XL Titanium blir matlagningen både roligare och enklare. Speciellt om du nyttjar den till max.

Fem tillbehör

I sitt nya grundutförande får du köksmaskinen med fem tillbehör, alltifrån den Kenwood-unika K–vispen till flexivisp och mousseverktyg. Efter det kan du anpassa din Chef Titanium utifrån vad du brinner för att laga i köket. Du kan välja upp till 20 tillbehör för att skapa alltifrån extra höga souffléer till silkeslen pasta. Du får numera även belysning direkt ner i skålen för att du lättare ska kunna se ingrediensernas färg och konsistens.

1. K– vispen

Har en jämn träffsäkerhet över hela skålen. Fungerar lika bra för att blanda ihop en kaksmet, som till att mosa potatis.

2. Degkroken

Med sin mjuka svängda form är den lika bra för att knåda hårda bröddegar som att ge den perfekta elasticiteten till en pizzadeg. Kenwood CHEF XL Titanium bunke har en kapacitet om 6,7 liter. Vilket ger dig möjlighet att få utlopp för din kreativitet utan hinder, eller om du bara vill dubbla receptet.

3. Ballongvispen

Ballgonvispen är ställbar i höjd och går att anpassa efter vilken skål du ska använda. För bästa resultat ska den knappt nudda skålens botten. Nu med en kraftfullare motor på 1700W bibehåller den hastighet och kraft för så väl stora som små ingredienser, oavsett motstånd. Så att få alltifrån en perfekt maräng till en jämn deg är inga problem.

4. Flexi–vispen

Detta flexibla redskap skrapar bort ingredienserna från sidan av skålen och blandar samma dem för en mjuk frosting eller smet.

5. Mousseverktyg

Detta verktyg blandar ingredienserna försiktigt för att maximera mängden luft som behövs för att göra macaroons och mousse.

Kenwood grundades i Storbritannien för 70 år sedan. Deras produkter är skapade för att hålla länge i köket både med sin design och funktion. Kenwood Chef XL Titanium erbjuder 10 års motorgaranti. Idag jobbar designteamen tätt tillsammans med research– och utvecklingsteam för att säkerställa att man jobbar med kunden i fokus. Man har även kockteam som jobbar för att säkerställa dess funktioner.

Egenskaper för Kenwood CHEF XL Titanium köksmaskin

 • 1700 W effekt
 • Planetarisk blandning  för att effektivt komma åt ingredienserna i skålen
 • 6,7-liters skål i borstat stål, handtag
 • Visp, flexivisp, sufflévisp, degkrok och K-spade medföljer
 • Belysning i skålen
 • Stänkskydd med extra brett matningsrör
 • Elektronisk hastighetskontroll med sensefunktion som gör att motorn känner av styrkan som behövs till olika motstånd. Det gör att du kan köra maskinen på väldigt låg hastighet även vid tungt motstånd, vilket är viktigt när man gör bröddeg för att behålla glutentrådarna intakta. 
 • Barnsäkring
 • Hex-låghastighetsuttag, kompatibelt med KAX-modeller, adapter krävs för AT-modeller med låghastighetstillbehör
 • 30,5 x 38 x 28,5 cm
 • 9,2 kg

Denna artikel är en annons från Kenwood

E-mail

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Här kan du läsa hur man lagar en massa olika recept jag gjort. Helt gratis. Jag är utbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan, har en dryckesutbildning, medlem i Gastronomiska akademiens vänner, Chaine, Slowfood, Äkta vara och Sveriges Matskribenters Förening.

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Vad ska du äta på sportlovet?

På sportlovet gillar många att sporta, äta gott och ha kul. Maten ska gå snabbt, enkelt samt passa hela familjen - som Korv Stroganoff. Den får gärna ha gott om extra energi så du orkar i backen. Här är lite tips på rätter jag själv tycker passar.

Läs mer

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - 13 februari 2018 - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer