Quornfile med rostad röd paprika samt rödlök och linser
Introduktion och förberedelse
Quornfile med rostad röd paprika på en bädd av rödlök och linser samt spenat.
Gott till är en kall yoghurtsås med ingefära.
Rätten passar på egen hand och är då vegetarisk samt GI-anpassad.
Vill du ha mer mättande tillbehör så passar basmatiris, råris, potatismos, rostade grönsaker eller klyftpotatis till också.
Tillagning
- Sätt ugnen på grill.
- Skölj och dela paprikan. Ta ur inkråmet.
- Lägg paprikan på ett ugnsbleck direkt under grillen och grilla paprikan i ca 10 minuter. Ta ut och skölj paprikahalvorna i kallt vatten. Skala bort ev. svart skal. Skär paprikan i strimlor.
- Koka linserna i 20 minuter.
- Skala och skiva rödlöken.
- Stek rödlöken på svag värme i 15 minuter i 2 msk olivolja.
- Tillsätt sedan honung och balsamvinäger. Lökröran blir godare desto längre den drar.
- Bryn quornfiléerna på båda sidor i 2 msk olivolja. Salta och peppra. Låt steka några minuter på svag värme.
- Skölj och fräs spenaten i någon msk balsamvinäger.
- Blanda linser med rödlöken. Smaka av med salt och peppar. Toppa med den frästa spenaten.
- Blanda matyoghurt med finriven ingefära till en sås. Späd med någon msk vatten till önskad tjocklek.
- Servera quornfiléerna med den strimlade paprikan, linserna samt såsen och ev. annat önskat tillbehör vid sidan.
Uppskattat näringsvärde per portion: 588 kcal