Zucchinikaka kaka med zucchini squash

Zucchinikaka eller kaka med zuchini. En söt supergod kaka och variant av morotskaka. Perfekt att göra om du har zucchini eller squash i trädgården.
Toppa gärna kakan med glasyr av florsocker och philadelphiaost (färskost) spätt med lite vatten.

12 bitar zucchinikaka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 250 gram socker
  • 350 gram vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 gram hackade valnötter
  • 400 gram riven och avrunnen zucchini
  • 3 ägg
  • 2 dl majsolja
  • Glasyr: 1 pkt färskost naturell ex. Philadelphia
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vatten

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt olja, ägg, riven zucchini och rör samman.
  3. Smörj en form med lite olja, häll i smeten och grädda i 40 minuter i nedre delen av ugnen. Akta så det inte bränns - om den börjar så bränd ut så lägg över lite folie.
  4. Känn med en baksticka så att den kakan är klar.
  5. Ta ut kakan och låt den svalna.
  6. Gör glasyren: Blanda färskosten med sockret samt spä med lite vatten till bredbar konsistens.
E-mail
Medel: 4.4 (7 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer