Yoghurt med hallon och melon

En smal, nyttig och god efterrätt. Kan också serveras som mellanmål eller till frukosten - skippa då den rivna chokladen på toppen.
Om du vill kan du ha en halv tsk vaniljsocker i yoghurtblandningen.

4 portioner yoghurt med hallon och melon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 200 gram hallon, frysta eller färska
  • 0,4 melon som nätmelon eller honungsmelon
  • 4 dl matyoghurt, grekisk eller turkisk
  • 2 msk socker
  • 30 gram mjölkchoklad att garnera med

Tillagning

  1. Tina frysta hallon om du köpt det.
  2. Dela, klyfta och skär bort melonskalet. Skär melonen i ca 2x2 cm tärningar.
  3. Blanda lite mer än hälften av melon, hallon och yoghurt med socker.
  4. Lägg upp i skålar och garnera med resten av melonen, hallonen samt ringla över resten av yoghurten.
  5. Riv choklad över och servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer