Wokad lax med grönsaker

Wokad lax med grönsaker och kokosmjölk. Servera med nudlar eller med jasminris. En thaivariant på wokad lax. En thaivariant på wokad lax.
Andra goda grönsaker att ha i är bambuskott, gröna bönor, paprika, purjolök, rödlök, aubergine med mera.
Vidare kan man ha i färsk röd chili efter smak, chiliolja, några blad thaibasilika, hackad citrongräs, färsk ingefära, limeblad samt smaksätta med lite kaffirlimejuice.

4 portioner wokad lax med grönsaker

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 g laxfilé i kuber 2x2 cm
  • 3 msk matolja som rapsolja
  • 200 g champinjoner
  • 300 g zucchini
  • 3 tomater
  • 100 gram sockerärtor
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 tärning fiskbuljong
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk röd eller grön currypasta
  • 2 krm salt
  • 0,5 dl hackad färsk koriander
  • TILLBEHÖR: 4 port kokta äggnudlar eller jasminris

Tillagning

  1. Förbered ingredienser och koka under tiden upp vatten till nudlarna.
  2. Skär laxen i tärningar, ca 2x2 cm stora.
  3. Rensa och skiva champinjoner. Skölj och tärna zucchini samt tomater i 2x2 cm stora bitar. Skär sockerärtor i sneda grova bitar.
  4. Hacka färsk koriander grovt.
  5. Koka nudlarna eller riset enligt paket.
  6. Hetta upp en wok. Häll i 1 msk olja.
  7. Fräs laxen runt om. Ta upp den och lägg på en tallrik vid sidan.
  8. Fortsätt med en msk olja och fräs svampen några minuter tills all vätska kokat in. Lägg över med laxen.
  9. Fräs sedan zucchini, tomater samt currypasta i en msk olja ca 2-3 minuter. Rör om.
  10. Häll i vatten, fiskbuljong och kokosmjölk och koka upp.
  11. Lägg tillbaka lax och svamp i woken och blanda runt.
  12. Tillsätt sockerärtor och koka upp. Rör om försiktigt.
  13. Blanda ner färsk koriander.
  14. Smaka av med salt.
  15. Blanda i och runt nudlarna eller servera med jasminris och servera laxen direkt.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer