Whiskymarinerade russin

Whiskymarinerade russin är gott till glögg eller desserter. Välj ekologiska russin från ex Saltå kvarn eller Kung Markatta samt en neutral whisky utan rökkaraktär (om du inte gillar rökiga russin förstås).
Istället för whisky kan du ta annan sprit som ex. calvados, konjak, rom eller lagrad tequila.

ca 3 dl whiskymarinerade russin

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 12 tim
  • Klart på: 12 tim 3 min

Ingredienser

  • 250 gram russin
  • 1 dl whisky (ej rökig om du inte gillar rökiga russin) ex. irländsk Bushmills

Tillagning

  1. Lägg russinen i en skål eller glasburk och häll över whiskyn.
  2. Låt stå ett dygn eller över natten i kylen att marinera.
  3. De marinerade russinen håller sig flera veckor i kylen.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer