Whiskymarinerade russin

Introduktion och förberedelse

Whiskymarinerade russin är gott till glögg eller desserter.

Val av russin och whisky

Välj ekologiska russin från ex Saltå kvarn eller Kung Markatta samt en neutral whisky utan rökkaraktär (om du inte gillar rökiga russin förstås).

Varianter

Istället för whisky kan du ta annan sprit som ex. calvados, konjak, rom eller lagrad tequila.

ca 3 dl whiskymarinerade russin

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 12 tim
  • Klart på: 12 tim 3 min

Ingredienser

  • 250 gram russin
  • 1 dl whisky (ej rökig om du inte gillar rökiga russin) ex. irländsk Bushmills

Tillagning

  1. Lägg russinen i en skål eller glasburk och häll över whiskyn.
  2. Låt stå ett dygn eller över natten i kylen att marinera.
  3. De marinerade russinen håller sig flera veckor i kylen.
E-mail
Medel: 4.4 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 25 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-09-23