Vitlöksolja med persilja

Vitlök mixad i olja smaksatt med hackad persilja.
Receptet är lagom till en begagnad glasburk på 5,5 dl. Jag tog en diskad burk som tidigare innehållet inlagd rödbetor.
Vitlöksoljan håller sig några dagar om den förvaras svalt. Den kan också frysas i plastburk. Hälls den upp på flaska och försluts utan att syre kommer till i sval miljö så kan vitlöksoljan förvaras mycket längre.
Att ha färdig vitlöksolja är smidigt och underlättar vid matlagning där vitlök ingår som smaksättning. Använd till såser; pasta; grillning, stekning och wokning; att marinera kött, fisk eller skaldjur med; rostade grönsaker; ha som grillolja till kött, fisk, skaldjur eller grönsaker med mera.

5 dl vitlöksolja med persilja

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4,5 dl olivolja
  • 1 hel vitlök
  • 1 pkt fryst hackad persilja (40 gram)

Tillagning

  1. I matberedare: skala vitlöken och lägg i en matberedare med kniv. Tillsätt oljan. Mixa vitlök och olja. Tillsätt persilja.
  2. För hand: skala och pressa vitlök samt blanda med oljan samt persilja.
  3. Häll upp i en glasburk (som på bilden) eller plastburk med lock. Förvara svalt. Man kan också ha den i en plastflaska med pip (finns specialflaskor för kök).
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer