Vitlöks- och sardellsmör

Gott aromsmör med smak av vitlök, sälta av sardeller samt citron och worchestersås.
Passar till grillat kött, kyckling, fisk eller grönsaker.

4 portioner vitlöks- och sardellsmör

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm salt
  • 5 sardeller i olja
  • 1 msk worchestersås
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Lägg smöret i en skål. Mikra det ev. försiktigt mjukt eller rör smöret mjukt. Blanda i pressad vitlök, salt, hackade sardeller, worchestersås, citronsaft samt svartpeppar.
  2. Rulla in smöret i smörpapper och lägg i frysen eller kylen att stelna.
  3. Vid servering så skivar du upp smöret och lägger direkt på det du stekt eller grillat.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer