Vitlöks- och sardellsmör

Gott aromsmör med smak av vitlök, sälta av sardeller samt citron och worchestersås.
Passar till grillat kött, kyckling, fisk eller grönsaker.

4 portioner vitlöks- och sardellsmör

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm salt
  • 5 sardeller i olja
  • 1 msk worchestersås
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Lägg smöret i en skål. Mikra det ev. försiktigt mjukt eller rör smöret mjukt. Blanda i pressad vitlök, salt, hackade sardeller, worchestersås, citronsaft samt svartpeppar.
  2. Rulla in smöret i smörpapper och lägg i frysen eller kylen att stelna.
  3. Vid servering så skivar du upp smöret och lägger direkt på det du stekt eller grillat.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer