Vitkålssallad med rödbetor

Strimlad vitkål samt rivna rödbetor blandat med sötsura äppelskivor smaksatt med lite ättika, vinäger, salt, socker, olivolja och svartpeppar.

Kålsalladen blir lite som en pizzasallad fast med vackert vinröd och touch av äpple. Med sin friska syra och fylliga äpple och rödbetor passar salladen till det mesta.

Rödbetor är bra för syreupptagningen i blodet - perfekt om du ska träna efter maten.

Jättegott och billigt. Här med kokta rödbetor så blir det riktigt enkelt att laga. Man kan också ta och skala råa rödbetor och riva dem råa eller koka dem och strimla dem.
Strimlar du allt i en matberedare så är det en billig och lätt sallad att laga till många ex. till fest eller buffé. Så har den fin färg också och ser bra ut ihop med annan mat.

8 portioner vitkålssallad med rödbetor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 600 gram vitkål
  • 2 röda äpplen
  • 500 gram förkokta rödbetor
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,25 dl ättika
  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk socker

Tillagning

  1. Skölj vitkålen och strimla den så fint du kan för hand eller i matberedare.
  2. Riv rödbetorna med rivjärn eller i matberedare.
  3. Skölj äpplen och skär bort kärnhuset samt strimla dem.
  4. Blanda i en stor skål med olivolja, ättika, vinäger, salt, socker och peppar.
  5. Massera och knåda ihop kålen i någon minut.
  6. Smaka av med ev. mer salt, socker, vinäger och svartpeppar.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer