Vitchokladtopping eller frosting med vit choklad

Topping eller frosting med vit choklad och färskost är gott på bakverk som muffins, morotskaka eller banankaka.

Vitchokladtopping till en kaka, 12 muffins

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 200 g vit choklad
  • 200 g Philadelphiaost naturell eller annan naturell färskost

Tillagning

  1. Bryt den vita chokladen i bitar och lägg i en bunke.
  2. Smält i mikro och rör då och då. Eller smält i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
  3. Ställ den vita chokladen åt sidan att svalna till lite över rumstemperatur.
  4. Rör osten krämig i en skål och rör ner den mjuka vita chokladen.
  5. Ställ in vitchokladtoppingen och låt den stelna i kylen.
  6. Bred toppingen över bakverket när det har svalnat med en slickepott.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer