Vegopytt

En pyttipanna utan kött. Vegopytt med kokt potatis, morötter, lök, quorn och soltorkad tomat.
Här serverad med en äppelröra och grönsallad. Alternativ är också klassiska tillbehör som rödbetor, saltgurka, dijonsenap och stekt ägg.
Gott i pytten är också kokta bönor ex. svarta bönor, kokta linser, purjolök, majs, kokt blomkål, kokt broccoli, någon tsk hackad röd chili, något krm curry eller garam masala med mera.

2 portioner vegopytt

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 dl kokt tärnad potatis, fast sort
  • 1 gul lök
  • 3 msk olivolja eller 3 msk smör
  • 2 morötter
  • 3 quornfiléer
  • 0,5 dl hackade soltorkade tomater i olja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 65 gram grönsallad
  • Äppelröra: 1 äpple
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl hackad purjolök
  • 1 msk olivolja

Tillagning

  1. Skala, tärna och koka potatisen mjuk ca 8 minuter. Häll av. Eller tärna kokt kall potatis.
  2. Skala och tärna morötter. Koka dem mjuka i ca 4 minuter. Häll av.
  3. Skala och hacka löken.
  4. Tärna quornfiléerna.
  5. Fräs och bryn potatis, morötter, lök, quorn och soltorkad tomat i omgångar och lägg över i en gryta som du har stående bredvid på låg värme.
  6. Smaka av vegopytten med salt och peppar innan servering med grönsallad och ev. tillbehör som förslagsvis äppelröra eller rödbetor och stekt ägg.
  7. Äppelröra: skölj, dela och kärna ur äpplena. Skär i tärningar och blanda med matyoghurt och senap i en skål.
  8. Skölj och strimla en bit purjolök. Fräs den mjuk någon minut i olivolja och låt svalna. Blanda i med äpplena.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer