Vegobullar med halloumi

Vegetariska bullar eller småbiffar med mixad halloumi, riven zucchini och morot. Enkla och goda.
Passar att servera med valfria tillbehör. Förslag är som på bilden med bulgursallad (kokt bulgur blandad med lite olivolja, gurkmeja, tärnad tomat, hackad babyspenat, hackad bladpersilja, salt och peppar) och kall matyoghurt med pressad vitlök och citronsaft. Annat gott till är couscoussallad, råris, pasta, basmatiris, klyftpotatis eller kokt delikatesspotatis. Andra såser som passar till är morotstzatziki; kall örtsås eller liknande. En bönsallad, tomatsallad eller grönsallad passar också till.
Andra saker som passar att ha i vegobullar är blancherad urkramad och hackad spenat; riven rotselleri; riven potatis; gurkmeja; garam masala; chiliflakes; hackad bladpersilja; riven ingefära; majs; kokta halvt mosade kikärtor eller bönor som adzukibönor eller linser.
Halloumi är en ost från Cypern som är salt och har gott tuggmotstånd samt funkar bra att steka.

4 portioner vegobullar med halloumi

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 halloumi ost på 200 gram
  • 1 zucchini medelstor
  • 2 morötter medelstora
  • 1 ägg
  • 0,5 dl olivolja eller rapsolja att steka i
  • 0,5 tsk flingsalt

Tillagning

  1. Skölj zucchini och skala morötter.
  2. Riv halloumi och zucchini på grovt rivjärn. Riv morötter fint. Hacka de sista bitarna för hand.
  3. Blanda med ägg till en röra.
  4. Forma 12 eller 16 bullar eller småbiffar.
  5. Stek bullarna runt om i olja på medelvärme i ca 10 minuter. De ska få färg och bli genomvarma.
  6. Lägg upp och strö gärna över lite flingsalt vid servering.
  7. Servera med önskade tillbehör.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer