Vegetariska biffar med bönor

Bönbiffar av mosade svarta bönor, hackade gröna bönor smaksatta med vitlök.
Bönbiffarna blir godast med hemkokta svarta bönor. Koka gärna ett helt paket svarta bönor på en gång så kan du frysa in det som blir över.
Istället för gröna bönor kan du ha i majs eller fint tärnad röd eller gul paprika.
Gott till biffarna är som på bilden en kall sås med yoghurt smaksatt med ingefära, ugnsstekt potatis, inlagd gurka och kokta morötter, vårlök samt blomkål.

4 portioner vegetariska biffar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 5 dl kokta svarta bönor
  • 2 dl kokta gröna bönor som haricots verts
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 msk olivolja

Tillagning

  1. Koka svarta bönor. Eller skölj färdigkokta bönor noga i durkslag.
  2. Använder du färska okokta gröna bönor så strimla dem och koka dem mjuka i vatten i fem minuter.
  3. Mosa svarta bönor i en skål. Förslagsvis med en visp eller kör i en matberedare eller använd mixer.
  4. Tillsätt gröna bönor, skalad och pressad vitlök, 0,5 dl ströbröd, mjöl och 2 msk olivolja. Mosa ihop till en röra.
  5. Dela bönröran i 4 delar, rulla till bollar och platta till biffar.
  6. Panera bönbiffarna i resten av ströbrödet.
  7. Stek bönbiffarna i resten av olivoljan några minuter på varje sida i en stekpanna.
  8. Vegetariska biffar med bönor är klara att servera med valfria tillbehör.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer