Vegetarisk tortellini med spenat

Vegetarisk tortellini med spenat, soltorkad tomat och grädde.
Istället för vanlig grädde kan du ta sojagrädde eller havregrädde (vegan pasta).

2 portioner vegetarisk tortellini

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram torkad tortellini eller motsvarande färsk tortellini
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 1 dl soltorkad tomat i olja
  • 65 gram babyspenat eller tinad fryst bladspenat

Tillagning

  1. Vänta med att koka pasta till precis innan servering.
  2. Gör pastasås i en wok eller panna med höga kanter.
  3. Skala och hacka lök och skala och pressa vitlök.
  4. Fräs löken och vitlöken i olivolja.
  5. Strö över vetemjöl och rör om.
  6. Tillsätt grädde och soltorkad tomat samt spenaten. Koka upp.
  7. Smaka av med lite vitpeppar.
  8. Koka pastan. OBS koktid på färsk pasta är runt 2 minuter.
  9. Häll av pastan.
  10. Vänd ner såsen i den kokta pastan.
  11. Servera tortellinin gärna med lite riven ost som parmesan eller grana padano över.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer