Vegetarisk tortellini med spenat

Introduktion och förberedelse

Vegetarisk tortellini med spenat, soltorkad tomat och grädde. Istället för vanlig grädde kan du ta sojagrädde eller havregrädde för en vegan pasta.

Tänk på att parmesanost ej är vegetarisk - välj en vegan parmesanost eller liknande.

2 portioner vegetarisk tortellini

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram torkad tortellini eller motsvarande färsk tortellini
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 1 dl soltorkad tomat i olja
  • 65 gram babyspenat eller tinad fryst bladspenat

Tillagning

  1. Vänta med att koka pasta till precis innan servering.
  2. Gör pastasås i en wok eller panna med höga kanter.
  3. Skala och hacka lök och skala och pressa vitlök.
  4. Fräs löken och vitlöken i olivolja.
  5. Strö över vetemjöl och rör om.
  6. Tillsätt grädde och soltorkad tomat samt spenaten. Koka upp.
  7. Smaka av med lite vitpeppar.
  8. Koka pastan. OBS koktid på färsk pasta är runt 2 minuter.
  9. Häll av pastan.
  10. Vänd ner såsen i den kokta pastan.
  11. Servera tortellinin gärna med lite riven ost som parmesan eller grana padano över.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 558 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-07-20