Vegetarisk Tagine gryta med kikärtor

Vegetarisk Tagine gryta med kikärtor och smak av saffran. En god gryta från Marocko att sleva på couscous. Chermoula, harissa och yoghurtsås passar också till. Liksom finhackad inlagd citron.
Laga grytan i en tagine eller en vanlig gryta med lock.

4 portioner vegetarisk tagine

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 600 gram kokta kikärter
  • 1 burk hela tomater (400 gram)
  • 15 cm purjolök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 paprikor
  • 2 medelstora morötter
  • 1 zucchini
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk mald koriander
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0,5 tsk saffran
  • 3 dl russin
  • 3 dl mandlar eller valnötter

Tillagning

  1. Skölj och hacka lök. Fräs i olivolja.
  2. Skölj och skär paprika, morötter och zucchini i bitar.
  3. Tillsätt med kikärter, tomatpuré och kryddor.
  4. Stek under omrörning i fem minuter.
  5. Tillsätt tomater och koka på låg värme i ca 40 minuter.
  6. Tillsätt russin på slutet.
  7. Grovhacka nötterna och rosta dem i en stekpanna några minuter under omrörning. Salta dem och garnera grytan vid servering.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer