Vegetarisk Tacopaj

Vegetarisk tacopaj med sting. Servera med nachos och hemmagjord guacamole. Bakad med vegetarisk färs som mincefärs eller quornfärs.

5 portioner vegetarisk tacopaj

  • Förberedelse: 50 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 5 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • Fyllning: 300 g vegetarisk färs Mincefärs (Hälsans kök) eller quornfärs
  • 2 dl chunky salsa, medium stark (färdig tomatsalsa)
  • 2 dl grönsaker (broccoli, majs och tärnade morötter)
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk limesaft
  • 0,5 hackad färsk chilifrukt om så vågas
  • 2 dl creme fraiche
  • 150 gram riven ost
  • 2 tärnade tomater
  • 1 påse taco kryddmix

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär kylskåpskallt smör i kuber. Lägg alla ingredienser till pajdegen i en bunke eller matberedare och arbeta snabbt ihop till en klump av pajdeg. Låt gärna pajdegen vila i kylen i en halvtimme.
  3. Kavla ut pajdegen i en pajform (24 - 28 cm diameter).
  4. Dubbel sats pajdeg räcker till en stor paj i långpanna.
  5. Stick hål över botten av pajdegen med en gaffel.
  6. Grädda i 10 minuter.
  7. Ett tips är att pensla botten med lite vispat ägg sista minuterna så skyddar man degen att bli blöt när du lägger på fyllningen. Då blir pajdegen knaprigare.
  8. Dags att göra fyllningen till tacopajen: Bryn den vegetariska färsen och blanda i kryddblandningen och häll i salsan.
  9. Fräs upp grönsakerna i lite olivolja, med den hackade vitlöksklyftan, lägg i hackad chili och några droppar lime.
  10. Blanda med den vegetariska färsen.
  11. Blanda creme fraiche, riven ost och de tärnade tomaterna i en stor skål.
  12. Ta ut pajskalet och fyll med färsen och grönsakerna.
  13. Toppa nu med creme fraiche blandningen.
  14. Salta och peppra.
  15. In i ugnen! Grädda på 200 grader tills den fått en fin färg! Ca 25-30 min.
  16. Ta ut och låt svalna några minuter.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer