Vegetarisk pasta med svamp och ärtor

Vegetarisk pasta med svamp, ärtor, lök och vitlök. Istället för spagetti kan du ta annan valfri pasta.
Gott till är hackad bladpersilja samt riven ost som parmesan eller grana padano. Servera gärna ett gott bröd till.
Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

4 portioner vegetarisk pasta med svamp och ärtor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram spagetti eller 4 portioner enligt paket
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm chiliflakes
  • 4 msk olivolja
  • 250 gram färska champinjoner
  • 250 gram gröna ärtor
  • Salt och svartpeppar
  • 0,5 dl hackad bladpersilja (valfritt)
  • 0,5 dl riven ost som parmesan eller grana padano (valfritt)

Tillagning

  1. Koka upp vatten med salt till pasta.
  2. Koka pasta enligt paket.
  3. Skala och hacka lök.
  4. Rensa och skölj champinjonerna. Hacka dem grovt.
  5. Fräs lök, svamp, pressad vitlök samt chiliflakes i en panna. Först på hög värme sedan på medelvärme under tiden pastan kokar. Rör då och då.
  6. Häll av pasta och blanda allt samt smaka av med salt och peppar efter smak.
  7. Garnera ev. med hackad bladpersilja samt riven ost vid servering.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer